top of page

INFORMAȚII IMPLEMENTARE

images.png

În România, cerința legală pentru orice amplasament branșat la rețeaua electrică (cu sau fără panouri fotovoltaice) este ca acesta să dispună de împământare cu o rezistență de dispersie calculată sub 4 Ohm (măsurată în general sub 3 Ohm cu aparat măsură priză pământ, nu cu un multimetru). Principalul motiv pentru care este necesară îl reprezintă siguranța, astfel că acest sistem de protecție electrică împotriva electrocutării este foarte important în orice casă. 

În mod clasic, împământarea se realizează prin conectarea cu platbandă a unor electrozi bătuți în sol. În funcție de sol, este nevoie de un număr mai mic sau mai mare de electrozi. 

Dacă aveți împământare, aceasta va fi măsurată gratuit la montaj. Dacă este în parametri, vă vom elibera gratuit un buletin priză de pământ ce va fi inclus în dosarul de utilizare. 

Dacă valoarea măsurată este prea mare, trebuie să o îmbunătățiți și apoi să ne transmiteți un buletin de măsură priză de pământ eliberat de o societate atestată ANRE. Echipa de montaj nu va reveni pentru a măsura din nou împământarea. Până la primirea acestui document, nu putem depune dosarul de utilizare. 

Există și posibilitatea ca echipa de montaj ROMSIR să realizeze împământarea când montează sistemul fotovoltaic, folosind o tehnică diferită (prin baterea în sol a unor țăruși la adâncime mare într-un singur punct). Costul este de 1200 lei cu TVA (se achită suplimentar). Această tehnică nu este potrivită pentru toate solurile (mai ales pentru un sol nisipos sau stâncos). Dacă nu se reușește obținerea unei prize potrivite, nu se vor achita materialele utilizate și trebuie să o realizați individual și să reveniți cu buletin priză de pământ. 

 

Pachetele ofertate includ materialele și manopera pentru legarea la împământarea existentă sau la cea pe care o efectuează echipa de montaj. 

yellow-warning-dangerous-attenti_edited.jpg
Impamantare.JPG

Adresa

Str. N. Titulescu 15

Bals, OLT

Str. Turnul Eiffel 32

Bucuresti

Telefon

Email

Urmareste-ne pe
social media

  • Facebook
  • Instagram
bottom of page